Bubble Day v Detve

Detva sa zapojila do druhého ročníka medzinárodnej akcie Bubble day alebo Deň bublín.

Pred Kultúrnym centrom v Detve pri fontáne, bude 25. Augusta o 16:00 veľmi veľa bublín. OZ Studnička spolu s dobrovoľníkmi  OZ Aktívne mesto pripravujú veselú a príjemnú akciu, kedy celé okolie fontány bude zaplavené pestrofarebnými bublinkami.

Bubble day je jeden z tých dní, na ktoré sa nezabúda. Malé či veľké rozhodne jemné bublinky dokážu na chvíľu ľudí zastaviť a s úsmevom na perách vrátiť do detských čias. Je to deň, keď sa ľudia stretnú na námestiach a iných verejných priestranstvách s bublifukom v ruke a dobrou myšlienkou v srdci. Nadýchnu sa a vyfúknu bubliny a tešia sa z ich letu.

Toto výnimočné podujatie má krásny a ušľachtilý cieľ a to búranie bariér, posúvanie hraníc a najmä prinášanie nových priateľstiev. Pri fúkaní bublín nie je dôležitý ani vek ani stav, dôležitá je dobrá nálada a radosť ktorá prichádza pri robení bublín.

“ Tou najúžasnejšou správou je, že môžete byť súčasťou tohto výnimočného podujatia, na ktorom si prvý krát všimnete roztomilé tváričky detí, usmievajúcich sa dôchodcov a bublinami inšpirovaných študentov,” hovorí organizátorka Bubble Day Lucia Randová.

Tento rok sa do Bubble day zapojilo 20 miest zo Slovenska, medzi ktorými sú aj Zvolen, Detva, Krupina, či Banská Bystrica.

OZ Studnička